Pravila o privatnosti – DDC Hrvatska

 

 

U DDC-u poštuju i štite privatnost naših korisnika i onih koji koriste naše web stranice, proizvode i usluge. DNA Diagnostic Center, Inc. (“DDC” ili “mi” ili “nas”) posvećen je zaštiti vaše privatnosti. Pripremili smo ovo pravilo o privatnosti (“Pravila o privatnosti”) kako bismo opisali naše postupke u vezi s informacijama koje prikupljamo od korisnika naših web stranica koje se povezuju s ovim pravilima i upotrebom naših povezanih usluga, uključujući bez ograničenja naše usluge testiranja i web aplikacije.

MOLIMO PROČITAJTE OVAJ POLITIKA PRIVATNOSTI POMOĆU UPOZORENJE NAŠIH POGLEDAKA I PRAKSE O VAŠIM INFORMACIJAMA I KAKO ĆEMO TRAŽITI. PREDAJEMI PODATKE KROZ WEB STRANICE ILI KORIŠTENJE USLUGE, IZRIČITO PRIHVAĆAJUĆI I POMOĆUĆI NA OBRADU PRIKAZA U OVOM POLITIKU PRIVATNOSTI.

1. VRSTE INFORMACIJA KOJE NAMIJENJUJU.

1.1 Informacije koje nam izravno pružaju: Možemo prikupljati informacije vezane uz vas, uključujući, ali ne ograničavajući se na vaše korisničko ime, ime i prezime, e-poštu, lozinku, telefonski broj i adresu e-pošte, podatke o kreditnoj kartici račun za prijavu na našu mrežu ili u drugim slučajevima. Ako nam kažete povratne informacije ili nas kontaktirate putem e-pošte, prikupit ćemo vaše ime i adresu e-pošte, kao i bilo koji drugi sadržaj uključen u e-poruku, kako bismo vam poslali odgovor i sve informacije koje nam dostavite, kao što su životopis. Za korisnike koji nam se bave za naše usluge testiranja, možemo prikupiti i osnovne podatke kako bismo izvršili odgovarajuću uslugu i / ili test. Ove informacije mogu uključivati, ali nisu ograničene na datum rođenja, spol, transfuziju krvi i povijest transplantacije koštane srži, visinu i težinu. Ove se informacije koriste za pružanje točnih i potpunih rezultata testiranja koji se primjenjuju na test koji je zatražio klijent. Također možemo prikupiti informacije potrebne za naše legitimne interese, koje će vam biti otkrivene u trenutku prikupljanja. DDC će koristiti ove podatke za potrebe kojih je prikupljen.

1.2 Podaci prikupljeni putem tehnologije. Da bi vam web stranica i povezane usluge bile korisnije za vas, naši poslužitelji (koji mogu biti domaćini davatelja usluga treće strane) prikupljaju informacije od vas, uključujući vrstu preglednika, operativni sustav, IP adresu (broj koji je automatski dodijeljeno vašem računalu prilikom korištenja interneta, što može varirati od sesije do sesije), naziv domene i / ili datum / vrijeme za vaš posjet. Također upotrebljavamo kolačiće (kako je definirano u nastavku) i navigacijske podatke za prikupljanje podataka o datumu i vremenu i trajanju posjeta te rješenja i informacije za koje ste pretraživali i koje ste pregledali. Te informacije uključuju, bez ograničenja, znakove koje upisujete, povijest pretraživanja i pregledavanja, članke koje kliknete i stranice koje pregledavate. Kao i većina internetskih usluga, automatski prikupljamo ove podatke i pohranjujemo ih u zapisničke datoteke svaki put kad posjetite našu web stranicu ili pristupite svom računu na našoj mreži. “Kolačići” su mali dijelovi informacija koje web stranica šalje na tvrdi disk vašeg računala dok gledate web stranicu. Kolačići sesije (koji istječu nakon zatvaranja web-preglednika) i trajne kolačiće (koji ostaju na vašem računalu sve dok ih ne izbrišete) možemo koristiti kako bismo vam pružili više osobnog i interaktivnog iskustva na našoj web stranici. Trajni kolačići mogu se ukloniti slijedeći upute za datoteku pomoći za internet preglednik. Ako odlučite onemogućiti kolačiće, neka područja našeg web mjesta ili usluge možda neće ispravno raditi. Koristimo Google Analytics na našoj web stranici. Google Analytics usluga je web analize koju pruža Google. Google Analytics upotrebljava kolačiće za prikupljanje anonimnih podataka o prometu kako bi pomogao u analizi kako korisnici upotrebljavaju web stranicu. Informacije koje generira kolačić o vašoj upotrebi web stranice (uključujući vašu IP adresu) bit će prenesene na Google i pohranjene na poslužiteljima u Sjedinjenim Američkim Državama. Google će koristiti ove informacije u svrhu vrednovanja vaše upotrebe web-lokacije, sastavljanja izvješća o aktivnostima web mjesta za nas i pružanja drugih usluga vezanih uz aktivnost web mjesta i upotrebu interneta. Google također može prenijeti te podatke trećim stranama, ako to zahtijeva zakon, ili ako takve treće strane obrađuju podatke u ime tvrtke Google. Korištenjem web stranice pristajete na obradu podataka o vama od strane Googlea na način i svrhe opisane u ovim Pravilima o privatnosti.

1.3 Nemoj pratiti. Ne odgovaramo na signale “ne pratimo” na pregledniku. Nemamo nijednu treću stranu koja gura sadržaj na našu stranicu.

1.4 US – EU zaštita privatnosti. Američki ministar trgovine i Europska komisija dogovorili su skup načela zaštite podataka (“Načela zaštite privatnosti”) kako bi se omogućilo američkim tvrtkama da zadovolje zahtjev EU zakona da svi osobni podaci preneseni s Europskog ekonomskog područja (“EEA “) Sjedinjenim Državama biti primjereno zaštićeni. DDC je izabrao sudjelovanje u okviru zaštite privatnosti kao što je navedeno od strane Ministarstva trgovine SAD-a o prikupljanju, korištenju i zadržavanju svih osobnih podataka dobivenih od EGP-a. Potvrđujemo da se pridržavamo načela zaštite privatnosti, izbora, odgovornosti za transfer, sigurnost, integritet podataka i ograničenja namjene, pristupa i primjene, ovrhe i odgovornosti. Da biste saznali više o programu zaštite privatnosti, da biste pogledali našu certifikaciju ili pronašli više informacija o zaštiti privatnosti, posjetite http://www.privacyshield.gov ili našu DDC pravila zaštite štitova.

2. UPORABA VAŠIH PODATAKA.

2.1 Opća upotreba. Općenito, informacije koje nam pošaljete upotrebljavaju se kako bi odgovorili na vaše zahtjeve, ili kako bismo vam pomogli u boljem posluživanju. DDC koristi Vaše podatke kako bi olakšao stvaranje i osiguranje vašeg računa na našoj mreži; identificirati vas kao korisnika u našem sustavu; pružiti bolju administraciju naših web stranica i usluga; poboljšati kvalitetu iskustva kada stupite u interakciju s našim web stranicama i uslugama; pošaljite vam administrativne obavijesti e-poštom; odgovarati na vaše upite vezane uz mogućnosti zapošljavanja ili druge zahtjeve; poboljšati našu web stranicu za optimalno korisničko iskustvo; pratiti korištenje i izvedbu naših web stranica i usluga; olakšati transakcije i obraditi plaćanja; pružanje održavanja, podrške i službe za korisnike za našu stranicu; provoditi istraživanje i analizu; i ispunjavati druge legitimne svrhe dopuštene primjenjivim zakonom.

2.2 Korištenje podataka o testiranju. Koristit ćemo samo vaše podatke o testiranju kako bismo vam pružili usluge koje ste zatražili, obradili vašu narudžbu i odgovarali na pitanja koja se odnose na narudžbe ili naplatu.

2.3 Stvaranje anonimnih podataka. Možemo stvoriti anonimne zapise podataka od podataka (uključujući bez ograničenja, informacije o testiranju) isključujući informacije (kao što je vaše ime) koje vas osobno identificiraju. Koristimo ove anonimne podatke kako bismo analizirali zahtjeve i obrasce upotrebe kako bismo mogli poboljšati sadržaj naših usluga i poboljšati navigaciju na web-lokaciji. DDC zadržava pravo korištenja anonimnih podataka za bilo koju svrhu po vlastitom nahođenju.

2.4 Povratne informacije. Ako nam kažete povratne informacije o bilo kojoj od naših usluga, takve ćemo povratne informacije upotrijebiti u bilo koju svrhu, pod uvjetom da takve povratne informacije nećemo pridružiti vašim informacijama. DDC će prikupiti sve informacije sadržane u takvoj komunikaciji i tretirati informacije u takvoj komunikaciji u skladu s ovim Pravilima o privatnosti i našim Uvjetima korištenja.

3. OBJAVLJIVANJE VAŠIH INFORMACIJA.

3.1 Povezana društva. Možemo dijeliti neke ili sve vaše podatke s našom nadređenom tvrtkom, bilo kakvom podružnicom ili bilo kojom drugom tvrtkom pod zajedničkom kontrolom (zajednički, “Povezana društva”), uključujući i za marketinške svrhe. Ako podijelimo vaše podatke, od naših će partnera zahtijevati poštivanje ovih Pravila o privatnosti. Ako druga tvrtka stječe našu tvrtku ili našu imovinu, ta će tvrtka posjedovati podatke prikupljene od strane njega i nas te će preuzeti prava i obveze u vezi s vašim prikupljenim podacima kako je opisano u ovim Pravilima o privatnosti.

3.2 Davatelji usluga. Možemo dijeliti vaše podatke s agentima u onoj mjeri u kojoj im je potrebna pružiti proizvode i usluge, ili vam pružiti proizvode i usluge koje ste zatražili. Na primjer, ako nas obavljate za testiranje usluga putem lokalnog laboratorija, laboratorij djeluje kao naš agent. Ostali primjeri uključuju pohranu podataka, pohranu datoteka i uništenje datoteka, hosting usluge, marketinšku pomoć, analizu korisničkih podataka, obrada podataka o plaćanju i druge legitimne svrhe dopuštene primjenjivim zakonom.

3.3 Poslovni partneri. Možemo surađivati ​​s drugim tvrtkama i pojedincima u odnosu na određene proizvode ili usluge. Ove treće strane mogu dobiti pristup vašim informacijama potrebnim za obavljanje njihove funkcije. Da biste ograničili dijeljenje informacija s tim trećim stranama u svoje marketinške svrhe, pogledajte odjeljak u nastavku naslov “Vaši izbori i prava vezana uz vaše podatke”.

3.4 Ostala objavljivanja. Bez obzira na sve izbore u vezi s vašim
informacije (kao što je opisano u nastavku), DDC, mogu otkriti podatke ako vjeruje u dobroj vjeri da je takvo otkrivanje potrebno (a) pridržavati se relevantnih zakona ili odgovoriti na sudske naloge ili naloge dostavljene DDC-u; (b) zaštititi ili braniti prava ili imovinu DDC-a ili korisnika naših usluga; (c) zaštitu od prijevare ili u svrhu upravljanja rizikom; ili (d) ili poštivati ​​zahtjev koji ste podnijeli DDC-u.

4. WEB STRANICE TREĆIH STRANICA.

Možemo se povezati s web stranicama trećih strana. Naša ponuda veze s bilo kojom drugom web lokacijom ili lokacijom odnosi se na vašu praktičnost i ne označava naše prihvaćanje takve druge web lokacije ili lokacije ili njezinog sadržaja. Kada kliknete na takvu vezu, ostavit ćete našu web-lokaciju i posjetiti neku drugu web-lokaciju. Tijekom tog postupka, drugi entitet može prikupiti informacije od vas. Nemamo kontrolu nad, ne pregledavamo i ne možemo biti odgovorni za ove web stranice ili njihov sadržaj. Imajte na umu da se odredbe ovih Pravila o privatnosti ne primjenjuju na te izvan web stranice ili na sadržaj ili web stranice uokvirene niti na bilo koju zbirku podataka nakon što kliknete veze na takve vanjske web stranice.

5. VAŠE SMJEŠTAJE I PRAVA NA VAŠE INFORMACIJE.

5.1 Izbor. Nudimo Vam izbore u vezi prikupljanja, korištenja i dijeljenja vaših podataka. Povremeno ćemo vam poslati besplatne biltene i poruke e-pošte koje izravno promiču upotrebu naše web stranice ili usluge i mogu sadržavati oglase za tvrtke treće strane ili naše afilijacije. Kada primate newslettere ili promotivne komunikacije od nas, možete naznačiti želju da prestanete primati daljnje komunikacije od nas i imat ćete priliku da se “odjavite” slijedeći upute za otkazivanje pretplate koje ste dobili putem e-pošte koju ste primili ili kontaktirate nas izravno na adresu [email protected]. Ako se odlučite isključiti primanje budućih poruka, možemo podijeliti svoju adresu e-pošte s trećim stranama kako bismo osigurali da ne primate daljnje obavijesti od trećih strana. Unatoč naznačenim preferencama e-pošte, možemo vam poslati e-poruke vezane uz vaš račun ili transakcije koje su navedene u nastavku ili obavijesti o ažuriranjima naših Uvjeta upotrebe usluge ili Pravila o privatnosti.

5.2. Povlačenje suglasnosti. Imate pravo povući suglasnost na obradu koja je trenutno u tijeku s vašim pristankom. Suglasnost se može povući slanjem e-pošte. DDC će bez vašeg pristanka koristiti informacije samo u mjeri u kojoj je takva obrada dopuštena primjenjivim zakonom (npr. Za izvršavanje Ugovora između DDC-a i vas) ili ako je takva obrada neophodna za poštivanje zakonske obveze na koju se DDC obvezuje ,

5.3 Pristupanje, brisanje i ažuriranje vaših podataka. Na vaš zahtjev ćemo vas obavijestiti o osobnim podacima koje imamo u evidenciji. U skladu s primjenjivim zakonima o zaštiti podataka, možete imati pravo zatražiti: pristup, ispravljanje i brisanje vaših osobnih podataka; ograničavanje obrade osobnih podataka; prigovor na određenu obradu osobnih podataka; i pravo na prijenos podataka. Da biste ostvarili svoja prava prema ovim odredbama, kontaktirajte nas na pojedinostima “Kontakt informacije” u nastavku. Kada primimo vaše zahtjeve, možemo vas tražiti da potvrdite svoj identitet prije nego što možemo postupiti po vašem zahtjevu. Možemo uskratiti informacije u kojima bi traženje tih informacija zahtijevalo nerazmjeran napor ili bi bilo nerazmjerno utjecati na, na primjer, troškove pružanja informacija, vremena koje će trebati za dohvaćanje podataka ili koliko je teško za dobivanje podataka zatraženi podaci. Imajte na umu da možemo tražiti (zakonom, tijelima za akreditiranje ili na drugi način) da zadrže te informacije i da ih ne brišete (ili da zadržite te informacije određeno vrijeme, u kojem slučaju ćemo se pridržavati vašeg brisanja samo nakon što imamo ispunili takve zahtjeve). Imajte na umu da brišete li vaše osobne podatke, ograničit ćemo ili ukloniti našu mogućnost pružanja budućih komunikacija ili objašnjenja u vezi s bilo kojim proizvodom ili uslugama, rezultatima testiranja ili drugom ponudom u vezi s DNK centar za dijagnostiku. Molimo vas da se preporučujemo da nakon brisanja vaših osobnih podataka preostale kopije mogu trajati prije nego što se brišu iz svih latentnih i rezervnih sustava.

6. ČUVANJE PODATAKA

Podaci koje nam dajete možda će biti potrebni za izvršavanje zadataka prije testiranja, kao što je potvrda identiteta ili pojedinosti o plaćanju prilikom prijave za upotrebu računa. Zadržavamo potrebne podatke na temelju ispitivanja regulatornih zahtjeva i drugih standarda, kao što su ispunjavanje naših financijskih obveza i izvršavanje naših odgovornosti i provođenje naših prava koja proizlaze iz ugovora o uslugama sklopljenim između vas i nas. Slijedi sažetak vremenskih okvira zadržavanja podataka na temelju dvije glavne kategorije ispitivanja.

Pravni / lanac skrbništva / akreditirani testovi – Pohranjujemo uzorke na najmanje šest mjeseci ili u skladu s ugovornim i zakonskim uvjetima ako ih produžimo. Svi prateći podaci i zapisi povezani s tim testovima održavaju se prema zahtjevima akreditacijskih tijela, što je najmanje pet godina ili dulje u nekim slučajevima kako to zahtijeva zakon. Odjel za zdravstvo New Yorka zahtijeva da se sve evidencije testiranja održavaju na razdoblje od 7 godina. Svi takvi popratni podaci bit će uništeni nakon minimalnih vremenskih okvira u intervalima godišnje nakon toga.

Ne-pravni / ne-lančani testovi skrbništva – Pohranjujemo uzorke u trajanju od 6-8 tjedana ili u skladu s ugovornim i zakonskim zahtjevima ako ih produžimo. Svi prateći podaci i zapisi povezani s ovim ispitivanjima održavaju se najmanje godinu dana i bit će uništeni u intervalima godišnje nakon toga.

7. SIGURNOST VAŠIH INFORMACIJA.

Predani smo zaštiti sigurnosti vaših podataka. Koristimo razne razumne sigurnosne tehnologije i postupke kako bismo zaštitili vaše podatke od neovlaštenog pristupa, korištenja ili otkrivanja podataka. Pristup vašim osobnim podacima je ograničen i poduzimamo razumne mjere kako bismo osigurali da vaši osobni podaci nisu dostupni. Iako DDC pokuša zaštititi osobne podatke koji posjeduje, nikakav sigurnosni sustav nije savršen, a DDC ne može obećati da će vaši osobni podaci ostati apsolutno sigurni u svim okolnostima.

8. RJEŠAVANJE SPOROVA.

Ako imate pitanja ili nedoumica, obratite se DDC-u putem e-pošte na adresu [email protected]. Učinit ćemo sve kako bismo odgovorili na vaše brige. Ako smatrate da je vaša žalba nedovoljno odgovorena, pozivamo vas da nas obavijestite za daljnju istragu. Ako vi i DDC niste uspjeli riješiti spor, možete podnijeti svoju žalbu JAMS-u (koji se nalazi u SAD-u) za posredovanje u skladu s JAMS International Mediation Rules, dostupnim na JAMS web stranici na www.jamsadr.com , Pitanja ili komentari u vezi s ovim pravilima trebaju biti poslani na [email protected].

Ako smatrate da nismo obradili vaše podatke u skladu s primjenjivim zakonima o zaštiti podataka, možete podnijeti žalbu nadležnom nadzornom tijelu ili regulatoru za zaštitu podataka.

9. NAPOMENA KORISNICIMA IZVAN UJEDINJENIH DRŽAVA.

DDC se temelji, a ova web stranica je domaćin, u Sjedinjenim Američkim Državama. Ako ste iz zemlje izvan Sjedinjenih Američkih Država s zakonima koji reguliraju prikupljanje, korištenje i otkrivanje podataka koji se razlikuju od američkog zakona i dajete informacije DDC-u, imajte na umu da se sve informacije koje dajete DDC-u mogu prenijeti na Sjedinjene Američke Države. Dostavljanjem vaših podataka, ovime izričito i izričito pristajete na takav prijenos i obradu te prikupljanje, korištenje i otkrivanje navedeno u ovom dokumentu ili u bilo kojem od ovih uvjeta vezanih uz korištenje i pristup web stranici i našim uslugama, kao što je opisano u ovom Pravila o privatnosti.

10. PROMJENE OVOG POLITIKA PRIVATNOSTI.

Ova Pravila o privatnosti podložna su povremenoj reviziji i ukoliko učinimo bitne promjene u načinu na koji koristimo Vaše podatke, obavijestit ćemo vas slanjem e-maila na zadnju e-mail adresu koju ste nam poslali i / ili vidljivo objavljivanje obavijesti o promjenama na našoj web stranici ili na našoj usluzi. Bilo kakve materijalne promjene ovih Pravila o privatnosti bit će učinkovite nakon trideset (30) kalendarskih dana nakon slanja obavijesti putem e-pošte, ili trideset (30) kalendarskih dana od objavljivanja obavijesti o promjenama na našoj web stranici ili na našoj usluzi. Te će promjene odmah stupiti na snagu za nove korisnike naše web stranice ili usluge. Imajte na umu da uvijek imate odgovornost za ažuriranje podataka kako biste nam poslali najnoviju adresu e-pošte. U svakom slučaju, izmjene ovih Pravila o privatnosti mogu utjecati na našu upotrebu informacija koje ste nam dali prije nego što smo vas obavijestili o promjenama. Ako ne želite dopustiti promjene u našoj upotrebi vaših podataka, morate nas obavijestiti prije stupanja na snagu izmjena koje želite deaktivirati s nama. Nastavak korištenja naših web stranica ili usluga, nakon obavijesti o takvim promjenama, naznačit će vaše priznanje takvih promjena i suglasnost da se obvezuju uvjeti i odredbe takvih promjena.

11. KONTAKT INFORMACIJE.

Pozdravljamo vaše komentare ili pitanja u vezi s ovim Pravilima o privatnosti. Pošaljite nam e-mail na adresu [email protected] ili nas kontaktirajte na sljedeću adresu ili telefonski broj:

DNA Diagnostics Centre
Britannia House
11 Glenthorne Rd.
London, W6 0LH
+44 20 3301 7346

Ako je DDC potreban ili je potreban da vas kontaktira u vezi bilo kojeg događaja koji uključuje informacije o vama, možemo to učiniti putem e-pošte, telefona ili pošte.

Revidirano 25. svibnja 2018