Politika PrivatnostiKod DDC-a poštujemo i zaštitimo privatnost naših kupaca i onih koji koriste naše web stranice, proizvode i usluge. DNA Dijagnostički Centar, Inc., (“DDC” ili “mi” ili “mi”) posvećen je zaštiti vaše privatnosti. Mi smo pripremili ovu politiku privatnosti (“Politika privatnosti”) da opišemo našu praksu u vezi s informacijama koje sakupljamo od korisnika naših veb lokacija koji povezuju ovu politiku i korištenje naših srodnih usluga, uključujući bez ograničenja naše usluge testiranja i web aplikacija.

PROČITAJTE OVU POLITIKU PRIVATNOSTI POMOĆI RAZUMITI NAŠE POGLEDE I PRAKSE U VEZI SA VAŠIM INFORMACIJAMA I KAKO MI SMO LJUDI. PRIJAVLJIVANJE INFORMACIJA PREKO NAŠEG WEB STRANICI ILI KORIŠĆENJE NAŠIH USLUGA, IZLAZITE SE U ODNOSU NA PROCESU OPISANU U OVOM POLITICI PRIVATNOSTI.

1. VRSTE INFORMACIJA KOJI SE ZAVRŽI.

1.1 Informacije koje nam direktno pružate: Možemo da prikupimo informacije koje se odnose na vas, uključujući, ali ne ograničavajući se na vaše korisničko ime, ime i prezime, e-mail, lozinku, broj telefona i adresu, informacije o kreditnoj kartici, kada kreirate račun za prijavljivanje u našu mrežu ili u nekom trenutku. Ako nam pružite povratne informacije ili nam se obratite putem e-pošte, prikupićemo vaše ime i adresu e-pošte, kao i bilo koji drugi sadržaj koji je uključen u e-poštu, kako bi vam poslali odgovor i sve informacije koje nam dostavite, kao što su nastavak. Za korisnike koji nas angažuju za naše usluge testiranja, možemo sakupiti i osnovne informacije kako bismo izvršili važeću uslugu i / ili test. Ova informacija može uključivati, ali nije ograničena na datum rođenja, pol, transfuziju krvi i istoriju transplantacije koštane srži, visinu i težinu. Ove informacije se koriste za pružanje tačnih i kompletnih rezultata testiranja koji se primjenjuju na test koji je tražio klijent. Takođe možemo prikupiti informacije koje su neophodne za naše legitimne interese, koje će vam biti otkrivene u trenutku sakupljanja. DDC će koristiti ove informacije za koje je prikupljena.

1.2 Informacije prikupljene putem tehnologije. Da bi naša veb lokacija i srodne usluge bile korisnije za vas, naši serveri (koji mogu biti hostovi trećeg provajdera) prikupljaju informacije od vas, uključujući tip pretraživača, operativni sistem, Internet protokol (IP) adresu (broj koji se automatski dodijeljen na vaš računar kada koristite Internet, koji se može razlikovati od sesije do sesije), ime domena i / ili datum / vrijeme za vašu posjetu. Takođe koristimo kolačiće (kao što je definisano u nastavku) i navigacione podatke za prikupljanje informacija o datumu i vremenu i trajanju vaše posjete i rješenjima i informacijama za koje ste pretraživali i koje ste vi pregledali. Ove informacije uključuju, bez ograničenja, karaktere koje unosite, istoriju pretrage i istoriju pregledanja, članke koje kliknete i stranice koje pregledate. Kao i većina Internet usluga, mi automatski prikupljamo ove informacije i čuvamo ih u dnevniku svaki put kada posjetite našu web stranicu ili pristupate vašem računu na našoj mreži. “Kolačići” su male informacije koje veb lokacija šalje na čvrsti disk vašeg računara dok gledate web stranicu. Možemo da koristimo oba kolačića sesije (koja ističu kada zatvorite veb pregledač) i uporni kolačići (koji ostanu na računaru dok ih ne obrišete) kako bi vam pružili više ličnog i interaktivnog iskustva na našoj web stranici. Perzistentni kolačići se mogu ukloniti prateći uputstva za pomoć za Internet pretraživač. Ako odlučite da onemogućite kolačiće, neke oblasti našeg sajta ili usluge možda neće ispravno raditi. Google analitiku koristimo na našem sajtu. Google analitika je usluga web analitike koju nudi Google. Google analitika koristi kolačiće za prikupljanje anonimnih podataka o saobraćaju kako bi pomogao analizirati kako korisnici koriste veb lokaciju. Informacije koje generiše kolačić o vašoj upotrebi veb lokacije (uključujući i vašu IP adresu) će se Google prenijeti i čuvati na serverima u Sjedinjenim Državama. Google će koristiti ove informacije u svrhu procjene vaše korištenja sajta, prikupljanja izvještaja o aktivnostima na lokaciji za nas i pružanja drugih usluga vezanih za aktivnosti lokacije i korištenje interneta. Google takođe može prenijeti ove informacije trećim stranama ako to to zahtijeva zakon, ili gdje treća lica obrađuju informacije u ime Google-a. Korišćenjem web stranice, saglasni ste na obradu podataka o vama od strane Google-a na način i za svrhe opisane u ovoj Politici privatnosti.

1.3 Ne prati. Ne odgovorimo na signale “ne pratite” na pretraživačima. Nemamo nikakve treće strane koje proguraju sadržaj na našu web lokaciju.

1.4 US-EU Privacy Shield. Ministarstvo trgovine Sjedinjenih Američkih Država i Evropska komisija usaglasili su niz principa zaštite podataka (“Principi štitnosti privatnosti”) kako bi američkim kompanijama omogućili da ispunjavaju uslove zakona EU da se svi lični podaci prenose iz Evropskog ekonomskog područja (“EEA “) U Sjedinjenim Državama adekvatno zaštićene. DDC je izabrao da učestvuje u Okviru zaštite štitovanja, kako je odredilo Ministarstvo trgovine SAD-a u vezi sa prikupljanjem, upotrebom i zadržavanjem svih ličnih podataka primljenih od EEA. Potvrđujemo da se pridržavamo principa o zaštiti privatnosti, obaveštenja, izbora, odgovornosti za naknadni prenos, sigurnost, integritet podataka i ograničenje svrhe, pristup i primanja, izvršenje i odgovornost. Da biste saznali više o programu Privacy Shield i pogledali našu sertifikaciju ili pronašli više informacija o zaštiti privatnosti, posetite http://www.privacyshield.gov ili u našoj DDC Privacy Shield Policy.

2. UPOTREBA VAŠIH PODATAKA.

2.1 Opšta upotreba. Uopšteno govoreći, podaci koje nam dostavite koriste se ili da odgovorimo na zahteve koje nam date ili da nam pomognete da vam bolje serviramo. DDC koristi vaše podatke kako bi olakšao kreiranje i osiguranje vašeg naloga na našoj mreži; identifikujemo vas kao korisnika u našem sistemu; pružiti bolju administraciju naše web stranice i usluga; poboljšati kvalitet iskustva kada interaktirate sa našom vebsajtu i uslugama; pošaljite vam administrativne e-mail obaveštenja; odgovorite na vaša pitanja vezana za mogućnosti zapošljavanja ili druge zahtjeve; da poboljšamo našu web stranicu za optimalno korisničko iskustvo; da pratimo korišćenje i performanse naše web stranice i usluga; da olakša transakcije i procesna plaćanja; da obezbedimo održavanje, podršku i uslugu za korisnike na našoj lokaciji; da sprovodi istraživanje i analizu; i da ispuni druge legitimne svrhe dozvoljene važećim zakonom.

2.2 Upotreba informacija o testiranju. Koristićemo samo vaše informacije o testiranju kako bismo vam pružili usluge koje ste tražili, obradili svoju narudžbinu i odgovorili na bilo koji nalog ili pitanja koja se odnose na fakturisanje.

2.3 Kreiranje anonimnih podataka. Mi možemo da kreiramo anonimne podatke iz informacija (uključujući bez ograničenja, informacije o testiranju) isključujući informacije (kao što je vaše ime) koje čine podatke koje vam lično mogu prepoznati. Mi koristimo ove anonimne podatke da analiziramo šeme zahtjeva i korištenja kako bismo mogli poboljšati sadržaj naših usluga i poboljšati navigaciju lokacije. DDC zadržava pravo korištenja anonimnih podataka za bilo koju svrhu po svojoj diskreciji.

2.4 Povratne informacije. Ako nam pružite povratne informacije o nekom od naših usluga, mi možemo koristiti takve povratne informacije za bilo koju svrhu, pod uslovom da nećemo povezati takve povratne informacije sa vašim informacijama. DDC će sakupiti sve informacije sadržane u takvoj komunikaciji i tretirati će informacije u takvoj komunikaciji u skladu s ovom Politikom privatnosti i našim Uslovima korišćenja.

3. RAZKRIVANJE VAŠIH INFORMACIJA.

3.1 Affiliates. Možemo dijeliti neke ili sve vaše informacije sa našom matičnom kompanijom, bilo kojim zavisnim društvom ili bilo kojom drugom kompanijom pod zajedničkom kontrolom (zajedno, “Podružnice”), uključujući i za potrebe marketinga. Ako mi podelimo vaše podatke, od nas će tražiti od naših partnera da poštuju ovu politiku privatnosti. Ako druga kompanija stekne našu kompaniju ili našu imovinu, ta kompanija će posjedovati informacije koje prikupi i nas i preuzmemo prava i obaveze u vezi s vašim sakupljenim informacijama kako je opisano u ovoj Politici privatnosti.

3.2. Pružaoci usluga. Mi možemo dijeliti vaše podatke sa agencijama u meri u kojoj je neophodno da nam pruže svoje proizvode i usluge ili da vam pružimo proizvode i usluge koje ste tražili. Na primer, ako nas angažujete na testiranju usluga preko lokalne laboratorije, laboratorija deluje kao naš agent. Ostali primeri uključuju skladištenje podataka, skladištenje datoteka i uništavanje datoteka, usluge hostinga, pomoć pri marketingu, analiziranje korisničkih podataka, obradu informacija o platnoj kartici i za druge zakonite svrhe dozvoljene važećim zakonom.

3.3 Poslovni partneri. Možemo da sarađujemo sa drugim kompanijama i pojedincima u vezi sa određenim proizvodima ili uslugama. Ove treće strane mogu dobiti pristup svojim informacijama potrebnim za obavljanje njihove funkcije. Da biste ograničili razmjenu informacija sa ovim trećim licima u svrhu marketinga, pogledajte odeljak ispod naslova “Vaši izbori i prava u vezi sa vašim informacijama”.

3.4 Drugo objelodanjivanje. Bez obzira na bilo koji izbor koji donosite u vezi sa vašim informacijama (kako je opisano u daljem tekstu), DDC može otkriti informacije ako veruje u dobro vjerovanje da je takvo objelodanjivanje neophodno da (a) postupi u skladu sa relevantnim zakonima ili da odgovori na sudske pozive ili naloge koji se služe na DDC-u; (b) zaštititi ili braniti prava ili imovinu DDC-a ili korisnike naših usluga; (c) zaštite od prevara ili za upravljanje rizikom; ili (d) ili da poštujete zahtev koji ste dali DDC-u.

4. WEB STRANICE TREĆE STRANE.

Možemo da se povežemo sa sajtovima trećih strana. Naše obezbeđivanje veze sa bilo kojom drugom vebsajtom ili lokacijom je za vašu udobnost i ne označava naše odobrenje takvog veb sajta ili lokacije ili njegovog sadržaja. Kada kliknete na takav link, ostavićete našu stranicu i idite na drugu lokaciju. Tokom ovog procesa, drugi entitet može prikupiti informacije od vas. Mi nemamo nikakvu kontrolu, ne razmatramo i ne možemo biti odgovorni za ove spoljne veb lokacije ili njihov sadržaj. Imajte na umu da se uslovi ove Politike privatnosti ne primjenjuju na ove vanjske web stranice ili sadržaj, ili uramljene web stranice ili na bilo koju prikupljanje podataka nakon što kliknete na linkove na takve spoljašnje web stranice.

5. VAŠI IZBOR I PRAVA U VEZI SA VAŠIM INFORMACIJAMA.

5.1 Izbor. Nudimo vam izbore u vezi sa sakupljanjem, korišćenjem i deljenjem vaših informacija. Periodično ćemo vam poslati besplatne biltene i e-poštu koja direktno promovišu upotrebu naše web stranice ili usluga i mogu sadržati reklame za treća lica ili naše Affiliates. Kada dobijete biltene ili promotivne komunikacije od nas, možete nam ukazati prednost da prestanete sa dobijanjem daljih komunikacija od nas i imatićete mogućnost da se “isključite” slijedeći uputstva za odjavu koja su navedena u e-mailu koju primite ili kontaktiranjem nas direktno na [email protected]. Ako odlučite da odustanete od primanja budućeg pisma, možemo vam podeliti svoju e-mail adresu sa trećim stranama kako bismo osigurali da ne dobijate dodatna komunikacija od trećih lica. Uprkos navodljenim podešavanjima e-pošte, možemo vam poslati e-poštu vezanu za vaš nalog ili transakcije u njemu ili obaveštenja o svim ažuriranjima naših Uslova korišćenja ili Politike privatnosti.

5.2 Povlačenje saglasnosti. Imate pravo da povučete vašu saglasnost na obradu koja je trenutno u toku sa vašom saglasnošću. Saglasnost može biti povučena slanjem e-pošte. Bez vašeg pristanka, DDC će koristiti informacije, samo ukoliko takva obrada dozvoljava važeći zakon (npr. Za obavljanje ugovora između DDC-a i vas) ili gdje je takva obrada potrebna za ispunjavanje zakonske obaveze prema kojoj je DDC predmet .

5.3 Pristupanje, brisanje i ažuriranje vaših informacija. Na vaš zahtev, obavijestićemo vas o ličnim podacima koje imamo na raspolaganju. U skladu sa važećim zakonima o zaštiti podataka, možda imate pravo da zatražite: pristup, ispravku i brisanje vaših ličnih podataka; ograničenje obrade ličnih podataka; protivljenje određenoj obradi ličnih podataka; i pravo na prenosivost podataka. Da biste ostvarili svoja prava prema ovim odredbama, molimo Vas da nas kontaktirate na detaljima “Kontakt informacije”. Kada primimo vaše zahtjeve, mi možemo zatražiti od vas da potvrdite svoj identitet prije nego što možemo postupiti na vaš zahtjev. Možemo zadržati informacije u kojima bi potraga za tim informacijama zahtijevala nesrazmjerne napore ili imala nesrazmeran efekat, na primjer, trošak pružanja informacija, vrijeme koje je potrebno za preuzimanje podataka ili koliko je teško dobiti tražene informacije. Imajte na umu da ćemo možda biti obavezni (po zakonu, organima za akreditaciju ili na drugi način) da zadržite ove informacije i da ih ne izbrišete (ili da zadržite ove informacije za određeno vrijeme, u kom slučaju ćemo se usaglasiti sa zahtjevom za brisanje tek nakon što imamo ispunila takve zahtjeve). Molimo vas da budete upozoreni da će brisanjem vaših ličnih podataka ograničiti ili eliminisati našu mogućnost da pružite buduću komunikaciju ili objašnjenje u vezi sa bilo kojim proizvodima ili uslugama, rezultatima testova ili drugim ponudama u vezi sa DNK Centrom za dijagnostiku. Molimo vas da dalje savetujemo da nakon brisanja vaših ličnih podataka, preostali primerci mogu da preduzmu određeni vremenski period pre nego što su izbrisani iz svih latentnih i rezervnih sistema.

6. ZADOVOLJAVANJE PODATAKA

Podaci koje nam pružite mogu biti neophodni za obavljanje zadataka pre testiranja, kao što su provjeravanje identiteta ili podataka plaćanja prilikom prijavljivanja za korištenje naloga. Zadržavamo tražene podatke na osnovu testiranja regulatornih zahtjeva i drugih standarda, kao što su ispunjavanje naših finansijskih obaveza i izvršavanje naših odgovornosti i primjena naših prava koja proizilaze iz uslužnih ugovora između vas i nas. Sledeće rezimira vremenski rokovi zadržavanja podataka na osnovu dve glavne kategorije testiranja.

Pravni / lanac čuvanja / akreditovani testovi – Vaše uzorke čuvamo najmanje šest meseci ili u skladu sa ugovornim i zakonskim zahtevima ako je duže. Svi prateći podaci i evidencije povezane sa ovim testovima se održavaju prema zahtevima organa za akreditaciju, što je najmanje pet godina ili duže u nekim slučajevima kako to propisuje zakon. Odeljenje za zdravlje u New Yorku zahtijeva da se svi zapisi o testiranju održavaju na period od 7 godina. Svi takvi prateći podaci će biti uništeni nakon minimalnih vremenskih rokova u intervalima godišnje nakon toga.

Ne-pravni / ne-lanac ispitivanja starateljstva-Uzorci čuvamo u periodu od 6-8 sedmica ili u skladu sa ugovornim i zakonskim zahtjevima ako je duže. Svi prateći podaci i zapisi vezani za ove testove održavaju se za najmanje godinu dana i biće uništeni u intervalima godišnje nakon toga.

7. BEZBEDNOST VAŠIH INFORMACIJA.

Mi smo posvećeni zaštiti sigurnosti vaših informacija. Koristimo razne razumne sigurnosne tehnologije i procedure kako bismo zaštitili vaše informacije od neovlašćenog pristupa, korišćenja ili otkrivanja. Pristup vašim ličnim informacijama je ograničen i preduzimamo razumne mjere kako bismo osigurali da vaši lični podaci nisu dostupni. Iako DDC pokušava da zaštiti lične informacije koje poseduje, nijedan sigurnosni sistem nije savršen, a DDC ne može obećati da će vaši lični podaci ostati apsolutno sigurni u svim okolnostima.

8. REŠAVANJE SPOROVA.

Ako imate bilo kakvih pitanja ili zabrinutosti, molimo vas da kontaktirate DDC putem email-a na [email protected]. Trudićemo se da rešimo vašu zabrinutost. Ako smatrate da je vaša žalba nepotpuno upućena, pozivamo vas da nas obavijestite za dalju istragu. Ako vi i DDC ne možete da rešite spor, možete podneti vašu žalbu JAMS-u (lociranoj u Sjedinjenim Državama) radi posredovanja u skladu sa JAMS međunarodnim pravilima medijacije, koji su dostupni na JAMS vebsajtu na www.jamsadr.com . Pitanja ili komentari u vezi sa ovom politikom treba dostaviti na [email protected].

Kada smatrate da nismo obradili vaše podatke u skladu sa važećim zakonima o zaštiti podataka, možete podneti žalbu nadležnom nadzornom organu ili regulatoru zaštite podataka.

9. NAPOMENA KORISNIKA IZ UNUTRAŠNJIH DRŽAVA.

DDC se zasniva, a ova veb lokacija je domaćin, u Sjedinjenim Američkim Državama. Ako ste iz zemlje izvan Sjedinjenih Američkih Država sa zakonima koji regulišu prikupljanje, korištenje i objelodanjivanje podataka koji se mogu razlikovati od američkog zakona i pružate informacije DDC-u, uzmite u obzir da svaka informacija koju dostavite DDC-u može se prenijeti Sjedinjenim Američkim Državama. Davanjem vaših informacija, ovim se posebno i izričito slažete sa takvim prenosom i obradom i sakupljanjem, korišćenjem i objelodanjivanjem koji su navedeni ovde ili bilo kojim uslovima koji se odnose na korišćenje i pristup veb lokaciji i našim uslugama kao što je opisano u ovom Politika privatnosti.

10. PROMJENA OVAJ POLITICI PRIVATNOSTI.

Ova Politika privatnosti podleže povremenim revizijama i ako napravimo bilo kakve suštinske promene u načinu na koji koristimo vaše informacije, obavijestićemo vas slanjem e-maila na poslednju e-adresu koju ste nam dostavili i / ili istaknuti objavljivanje promjena na našoj web stranici ili na našem servisu. Svaka materijalna promena u ovoj Politici privatnosti stupa na snagu ranije od trideset (30) kalendarskih dana nakon što Vam pošaljemo obaveštenje o e-poruci ili trideset (30) kalendarskih dana nakon objavljivanja obavještenja o promjenama na našoj web lokaciji ili na našem servisu. Ove promene će odmah stupiti na snagu za nove korisnike našeg sajta ili usluga. Imajte na umu da ste u svakom trenutku odgovorni za ažuriranje vaših podataka da biste nam dostavili najnoviju e-mail adresu. U svakom slučaju, izmene ove Politike privatnosti mogu uticati na našu upotrebu informacija koje ste nam dali prije našeg obavještavanja o promenama. Ako ne želite da dozvolite promjene u našoj upotrebi vaših informacija, morate nas obavijestiti prije datuma stupanja na snagu izmjena koje želite da deaktivirate svoj račun kod nas. Nastavak korištenja naše web stranice ili usluga, nakon obavještenja o takvim promjenama, označava vaše prihvaćanje takvih promjena i saglasnost da budu obavezni uslovima takvih promjena.

11. KONTAKT INFORMACIJE.

Pozdravljamo vaše komentare ili pitanja vezana za ovu Politiku privatnosti. Pošaljite nam e-mail na [email protected] ili nas kontaktirajte na sledeću adresu ili telefonski broj:

DNA Diagnostics Centre
Britannia House
11 Glenthorne Rd.
London, W6 0LH
+44 20 3301 7346

Ako je DDC-u potrebno ili je potrebno da vas kontaktira u vezi bilo kog događaja koji uključuje informacije o vama, mi to možemo učiniti putem e-pošte, telefona ili pošte.

Revidirano 25. maja 2018