Y-kromosomin vertailutesti

Y-kromosomin vertailutestillä määritetään, ovatko kaksi tai useampi mies biologisesti miespuolista sukua. Testissä verrataan suoraan miesten DNA-näytteitä toisiinsa, jotta voidaan määrittää ovatko he sukua keskenään. Tämä eroaa paternaalisesta alkuperätestistä, jolla määritetään, mihin väestöryhmään kuulut DNA:si perusteella.

Y-kromosomin vertailutestiä voidaan käyttää perhesuhteiden määritykseen, jos miehen oletettua isää ei ole saatavilla isyystestiä varten tai jotain toista sukulaisuustestiä ei voida tehdä samasta syystä.

Poika perii Y-kromosominsa isältään, joka ei muutu juuri ollenkaan tai lainkaan perittäessä. Tällä perusteella miesten Y-kromosomia voidaan käyttää DNA-profiilien vertailuun ja määrittää, ovatko testattavat henkilöt biologisesti miespuolista sukua. Biologisesti sukua olevilla miehillä on käytännössä identtiset Y-STR-profiilit, kun taas miehillä, jotka eivät ole sukua, on erilaiset profiilit.

Huom: Vaikka Y-kromosomia vertailevalla analyysillä voidaan määrittää, ovatko miehet miespuolista sukua, niissä ei voida määrittää sukulaisuuden luonnetta, kuten isä/poika, setä/veljenpoika, isoisä/lapsenlapsi, jne.

Testi:

 • Nopeat ja tarkat

  Nopeat ja erittäin tarkat tulokset noin kahdessa viikossa

 • Edullinen ja luotettava

  Korkeasti tarkkoja testit ovat edullisia

 • Kivuton näytteenotto

  DNA-näyte kerätään posken sisäpinnalta vanupuikolla

 • Luottamuksellisia ja turvallisia

  Tulokset ovat luottamuksellisia ja turvallisia

Vain 238€ + toimituskulut