mtDNA-vertailu

mtDNA-vertailutesti on hyödyllinen määritettäessä testattavien henkilöiden biologisia sukulaisuussuhteita naisten puolelta sukua. Testissä verrataan suoraan oletettujen sukulaisten DNA-profiileja, jotta nähdään, ovatko testattavat henkilöt sukua naisten puolelta. Tämä eroaa maternaalisesta alkuperätestistä, jossa määritetään väestöryhmäsi pelkästään omasta DNA-profiilistasi.

mtDNA on lyhenne mitokondrionaalisesta DNA:sta. Sitä löytyy mitokondrioista, jotka ovat energiaa tuottavia osia soluissa. Mitokondrionaalinen DNA siirtyy äidiltä lapsille, mikä tekee siitä hyödyllisen jäljitettäessä sukua naisten puolelta. (Vaikka sekä pojat että tyttäret perivät äidiltään mtDNA:ta, se voi siirtyä vain tyttärien kautta heidän lapsilleen.)

Tässä testissä testattavien mtDNA sekvensoidaan (DNA-molekyylien järjestys määritetään heidän mtDNA:ssaan.) Näitä sekvenssejä käytetään vertaamaan, ovatko testattavat henkilöt samaa naispuolista sukua. mtDNA-sekvensseissä on naisten puolelta sukua olevilla henkilöillä ennustettavia samankaltaisuuksia. mtDNA-testiin voi osallistua sekä nainen että mies, koska mtDNA periytyy äidiltä lapselle sukupuolesta riippumatta.

Testi:

 • Nopeat ja tarkat

  Nopeat ja erittäin tarkat tulokset noin kahdessa viikossa

 • Edullinen ja luotettava

  Korkeasti tarkkoja testit ovat edullisia

 • Kivuton näytteenotto

  DNA-näyte kerätään posken sisäpinnalta vanupuikolla

 • Luottamuksellisia ja turvallisia

  Tulokset ovat luottamuksellisia ja turvallisia

Kysy lisätietoja mtDNA-testistä numerostamme
044 988 7246