Politika Zasebnosti – DDC SlovenijaPolitika zasebnosti za DDC

Pri DDC spoštujemo in ščitimo zasebnost naših strank in tistih, ki uporabljajo naše spletne strani, izdelke in storitve. DNA Diagnostic Center, Inc. (“DDC” ali “mi” ali “nas”) je zavezan k varovanju vaše zasebnosti. Ta pravilnik o zasebnosti (»Politika zasebnosti«) smo pripravili, da bi opisali naše prakse glede informacij, ki jih zberemo od uporabnikov naših spletnih mest, ki se povezujejo s to politiko, in uporabo naših povezanih storitev, vključno z našimi preskusnimi storitvami in spletnimi aplikacijami.

OPOZORILO OVOJ POLITIKI O ZASEBNOSTI POZORNO PRIPRAVA NAŠE POGLEDE IN PRAKSE NA PODLAGI VAŠIH INFORMACIJ IN KAKO SMO NJEGOVO. Z POŠILJANJEM INFORMACIJ S STRANI NAŠEGA SPLETNEGA MESTA ALI UPORABO NAŠIH STORITEV, IZRECNO PRIHRANITE IN V ZVEZI Z PREDELAVO, NAVEDENIMO V TEJ POLITIKI PRIVATNOSTI.

1. VRSTE INFORMACIJ, KI JIM ZBIRATE.

1.1 Informacije, ki nam jih neposredno posredujete: lahko zbiramo podatke, povezane z vami, vključno z vašim uporabniškim imenom, imenom in imenom, e-pošto, geslom, telefonsko številko in poštnim naslovom, podatki o kreditni kartici, vendar ne omejeno nanje, ko ustvarjate da se prijavite v naše omrežje ali v drugih časih. Če nam pošljete povratne informacije ali nam pišete preko e-pošte, bomo zbrali vaše ime in e-poštni naslov ter katero koli drugo vsebino, vključeno v e-pošto, da vam lahko pošljete odgovor in vse informacije, ki nam jih pošljete, kot so nadaljevanje. Za stranke, ki nas vključijo v naše preskusne storitve, lahko zberemo tudi osnovne informacije, da izvedemo ustrezne storitve in / ali preskuse. Te informacije lahko vključujejo, vendar niso omejene na datum rojstva, spol, transfuzijo krvi in ​​zgodovino presaditve kostnega mozga, višino in težo. Ti podatki se uporabljajo za zagotavljanje natančnih in popolnih rezultatov testiranja, ki se uporabljajo za preskus, ki ga zahteva stranka. Prav tako lahko zbira podatke, ki so potrebni za naše legitimne interese, ki vam bodo razkrili v času zbiranja. DDC bo uporabil te informacije, za katere je bil zbran.

1.2 Informacije, zbrane prek tehnologije. Da bi naše spletne strani in sorodne storitve bile bolj uporabne za vas, naši strežniki (ki jih morda gosti tretji ponudnik storitev) zbirajo informacije od vas, vključno z vrsto brskalnika, operacijskim sistemom, naslovom internetnega protokola (IP) (številko, ki se samodejno dodeljeni računalniku, ko uporabljate internet, ki se lahko razlikuje od seje do seje), ime domene in / ali žig za datum in čas vašega obiska. Uporabljamo tudi piškotke (kot je opredeljeno spodaj) in navigacijske podatke za zbiranje informacij o datumu in času ter času vašega obiska ter o rešitvah in informacijah, za katere ste iskali in ki ste si jih ogledali. Te informacije vključujejo, brez omejitev, znake, ki jih vnesete, zgodovino iskanja in zgodovine brskanja, članke, ki jih kliknete, in strani, ki si jih ogledate. Tako kot večina internetnih storitev samodejno zbira te podatke in jih shranimo v datoteke dnevnika vsakič, ko obiščete našo spletno stran ali dostopate do svojega računa v našem omrežju. “Piškotki” so majhne informacije, ki jih spletna stran pošlje na trdi disk vašega računalnika med ogledom spletne strani. Uporabljamo lahko oba seja Piškotki (ki potečejo, ko zapremo spletni brskalnik) in trajne piškotke (ki ostanejo v računalniku, dokler jih ne izbrišete), da vam na naši spletni strani zagotovimo bolj osebno in interaktivno izkušnjo. Vztrajne piškotke lahko odstranite tako, da sledite navodilom za datoteke za pomoč brskalnika. Če izberete, da onemogočite piškotke, nekatera področja našega spletnega mesta ali storitve morda ne bodo delovala pravilno. Google Analytics uporabljamo na našem spletnem mestu. Storitev Google Analytics je storitev spletnega analitika, ki jo zagotavlja Google. Google Analytics uporablja piškotke za zbiranje anonimnih podatkov o prometu, s pomočjo katerih lahko analizirate, kako uporabniki uporabljajo spletno mesto. Podatke, ki jih piškotek ustvari o vaši uporabi spletnega mesta (vključno z vašim naslovom IP), bo Google posredoval in shranil na strežnikih v Združenih državah. Google bo te podatke uporabljal za ocenjevanje vaše uporabe spletnega mesta, za zbiranje poročil o dejavnosti na spletnem mestu in za zagotavljanje drugih storitev v zvezi z dejavnostmi spletnega mesta in uporabo interneta. Google lahko te podatke prenese tudi na tretje stranke, če to zahteva zakon, ali če tretje osebe obdelujejo podatke v imenu Googla. Z uporabo spletnega mesta soglašate z obdelavo podatkov o vas na Googlu na način in za namene, opisane v tem pravilniku o zasebnosti.

1.3 Ne sledite. Ne odziva se na signale “ne sledi” brskalnikom. Nimamo nobenih tretjih oseb, ki vsebujejo na našo spletno stran.

1.4 US-EU Privacy Shield. Ministrstvo za trgovino Združenih držav Amerike in Evropska komisija sta se dogovorili o vrsti načel o varstvu podatkov (“Načela varovanja zasebnosti”), da bi ameriškim podjetjem omogočili izpolnjevanje zahtev zakonodaje EU, da se vsi osebni podatki, preneseni iz Evropskega gospodarskega prostora (“EEA “) V Združene države ustrezno zaščiteni. DDC se je izvolil za sodelovanje v Okvirju varovanja zasebnosti, kot ga je določilo ameriško ministrstvo za trgovino glede zbiranja, uporabe in hrambe vseh osebnih podatkov, prejetih od EGP. Potrjujemo, da se držimo Načela obvestila, izbire, odgovornosti za nadaljnji prenos, varnost, celovitost podatkov in omejitev namena, dostop in regres, izvrševanje in odgovornost. Če želite izvedeti več o programu za zaščito zasebnosti in si oglejte certifikat ali našli več informacij o zaščiti zasebnosti, obiščite spletno stran http://www.privacyshield.gov ali v našem pravilniku o zasebnosti DDC Privacy Policy.

2. UPORABA VAŠIH PODATKOV.

2.1 Splošna uporaba. Na splošno se podatki, ki nam jih posredujete, uporabijo bodisi za odzivanje na zahteve, ki jih naredite, ali za pomoč pri boljši službi. DDC uporablja vaše podatke, da olajša ustvarjanje in zavarovanje vašega računa v našem omrežju; vas identificiram kot uporabnik v našem sistemu; zagotoviti boljše upravljanje naše spletne strani in storitev; izboljšati kakovost izkušenj, ko sodelujete z našo spletno stranjo in storitvami; pošljite upravna e-poštna obvestila; se odzove na vaše poizvedbe v zvezi z zaposlitvenimi možnostmi ali drugimi zahtevami; izboljšati našo spletno stran za optimalno uporabniško izkušnjo; spremljati uporabo in delovanje naše spletne strani in storitev; olajšati transakcije in plačila za obdelavo; zagotoviti vzdrževanje, podporo in storitve za stranke na naši spletni strani; za izvajanje raziskav in analiz; in da izpolnjuje druge zakonite namene, ki jih dovoljuje veljavna zakonodaja.

2.2 Uporaba vaših informacij o preskusih. Vaše podatke za preizkušanje bomo uporabili le, če želimo zagotoviti storitve, ki ste jih zahtevali, obdelali vaše naročilo in odgovorili na kakršna koli vprašanja naročila ali zaračunavanja.

2.3 Ustvarjanje anonimnih podatkov. Anonimne podatkovne zapise lahko ustvarjamo iz informacij (vključno brez omejitev, informacij o preskusih) z izključevanjem podatkov (na primer vaše ime), ki omogočajo osebno prepoznavo podatkov. Te anonimne podatke uporabljamo za analizo vzorcev zahtev in uporabe, da bomo lahko izboljšali vsebino naših storitev in izboljšali navigacijo po spletnem mestu. DDC si pridržuje pravico do uporabe anonimnih podatkov za kakršen koli namen po svoji presoji.

2.4 Povratne informacije. Če nam pošljete povratne informacije o katerikoli naši storitvi, lahko takšne povratne informacije uporabimo za kateri koli namen, če takšnih povratnih informacij ne bomo povezali z vašimi informacijami. DDC bo zbral kakršne koli informacije, vsebovane v takem sporočilu, in podatke v takšnem sporočilu obravnaval v skladu s tem pravilnikom o zasebnosti in našimi pogoji uporabe.

3. RAZKRITJE VAŠIH INFORMACIJ.

3.1 Priključki. Nekatere ali vse vaše podatke lahko delimo z našo matično družbo, katero koli hčerinsko družbo ali katero koli drugo družbo pod skupnim nadzorom (skupaj “podružnice”), tudi za namene trženja. Če bomo vaše podatke dali v skupno rabo, bomo zahtevali, da naše podružnice spoštujejo ta pravilnik o zasebnosti. Če druga družba pridobi našo družbo ali naše premoženje, bo ta družba imela informacije, ki jih zbiramo in nas, ter prevzame pravice in obveznosti glede vaših podatkov, ki jih zberemo, kot je opisano v tem pravilniku o zasebnosti.

3.2 Ponudniki storitev. Vaše podatke lahko posredujemo z zastopniki v obsegu, ki je potreben, da nam priskrbijo svoje izdelke in storitve ali da vam zagotovimo izdelke in storitve, ki ste jih zahtevali. Na primer, če nam poskušate preskusiti storitve prek lokalnega laboratorija, laboratorij deluje kot naš agent. Drugi primeri vključujejo shranjevanje baz podatkov, shranjevanje datotek in uničevanje datotek, storitve gostovanja, pomoč pri trženju, analizo uporabniških podatkov, obdelavo podatkov o plačilnih karticah in za druge zakonite namene, ki jih dovoljuje veljavna zakonodaja.

3.3 Poslovni partnerji. Lahko sodelujemo z drugimi podjetji in posamezniki glede določenih izdelkov ali storitev. Tej tretji osebi se lahko zagotovi dostop do vaših podatkov, potrebnih za opravljanje njihove funkcije. Če želite omejiti izmenjavo informacij s temi tretjimi osebami za njihove tržne namene, si oglejte razdelek pod naslovom “Vaše izbire in pravice glede vaših podatkov”.

3.4 Druga razkritja. Ne glede na kakršne koli odločitve glede vaših podatkov (kot je opisano spodaj) DDC lahko razkrije informacije, če v dobronamerno verjame, da je takšno razkritje potrebno za (a) skladnost z ustreznimi zakoni ali odzivanje na sodne pozive ali naloge, ki so vročeni v DDC; (b) zaščiti ali zaščiti pravic ali lastnine DDC ali uporabnikov naših storitev; (c) za zaščito pred goljufijami ali za namene obvladovanja tveganj; ali (d) ali spoštujte zahtevo, ki ste jo poslali DDC.

4. SPLETNE STRANI TRETJIH STRANI.

Povezujemo lahko s spletnimi stranmi tretjih oseb. Naše zagotavljanje povezave s katero koli drugo spletno stranjo ali lokacijo je za vaše udobje in ne pomeni, da je naša odobritev takšne druge spletne strani ali lokacije ali njegove vsebine. Ko kliknete na takšno povezavo, zapustite spletno mesto in pojdite na drugo spletno mesto. Med tem procesom lahko druga oseba zbira podatke od vas. Nimamo nadzora, ne pregledujemo in ne moremo biti odgovorni za te zunanje spletne strani ali njihovo vsebino. Upoštevajte, da se pogoji te zasebnosti ne nanašajo na te zunanje spletne strani ali vsebino ali na uokvirjene spletne strani ali na katero koli zbirko podatkov, potem ko kliknete povezave do takih zunanjih spletnih mest.

5. VAŠE IZBIRE IN PRAVICE O VAŠIH INFORMACIJAH.

5.1 Izbira. Ponujamo vam izbiro glede zbiranja, uporabe in souporabe vaših podatkov. Redno vam bomo poslali brezplačne glasila in e-pošto, ki neposredno spodbujajo uporabo naše spletne strani ali storitev in lahko vsebujejo oglase za tretja podjetja ali naše podružnice. Ko prejmete glasila ali promocijska sporočila od nas, lahko navedete prednost, da nehate prejemati nadaljnjih sporočil od nas, in imeli boste možnost, da se odločite za neuporabo, tako da upoštevate navodila za preklic naročila, ki ste jih prejeli v e-pošti, ki jo prejmete, ali se obrnete nas neposredno na [email protected] Če se odločite, da ne boste prejemali prihodnjih poštnih sporočil, lahko vaš e-poštni naslov delimo s tretjimi osebami, da zagotovite, da ne boste prejeli nadaljnjih sporočil od tretjih oseb. Kljub navedenim e-poštnim nastavitvam vam lahko pošljemo e-poštna sporočila, povezana z vašim računom ali transakcijami, ki so pod to, ali obvestila o kakršnih koli posodobitvah naših Pogojev uporabe ali Politika zasebnosti.

5.2 Preklic odobritve. Imate pravico, da prekličete soglasje za obdelavo, ki je trenutno v teku z vašim soglasjem. Soglasje je mogoče umakniti s pošiljanjem e-pošte. Brez vašega soglasja bo DDC uporabljal informacije le, če bo takšna obdelava dovoljena z veljavno zakonodajo (npr. Za izvajanje sporazuma med DDC in vi) ali če je takšna obdelava potrebna za izpolnjevanje zakonske obveznosti, za katero velja DDC .

5.3 Dostopanje, brisanje in posodabljanje vaših podatkov. Na vašo zahtevo vas bomo obvestili, katere osebne podatke imamo v datoteki. V skladu z veljavnimi zakoni o varstvu podatkov imate morda pravico zahtevati: dostop do, popravljanje in brisanje vaših osebnih podatkov; omejitev obdelave osebnih podatkov; nasprotovanje določeni obdelavi osebnih podatkov; in pravico do prenosljivosti podatkov. Za uveljavljanje vaših pravic v skladu s temi določbami se obrnite na nas na spodnji strani »Kontaktne informacije«. Ko prejmemo vaše zahteve, lahko zahtevamo, da preverite svojo identiteto, preden lahko ukrepamo na vašo zahtevo. Zavračamo lahko informacije, v katerih bi iskanje teh informacij zahtevalo nesorazmerne napore ali bi imelo nesorazmeren učinek na primer na stroške zagotavljanja informacij, na čas, ki bi ga potrebovali za pridobitev podatkov, ali kako težko bi bilo, da bi pridobili zahtevane informacije. Upoštevajte, da bomo morda potrebovali (po zakonu, akreditacijskih organih ali drugače), da te podatke hranimo in jih ne izbrišemo (ali da te podatke hranimo za določen čas, v tem primeru bomo izpolnili vaš zahtevek za izbris šele po tem, ko bomo izpolnila take zahteve). Upoštevajte, da z izbrisom vaših osebnih podatkov omejite ali odpravite našo zmožnost zagotavljanja prihodnje komunikacije ali pojasnila glede izdelkov ali storitev, rezultatov testiranja ali drugih ponudb v zvezi z DNA Diagnostics Center. Upoštevajte tudi, da po izbrisu vaših osebnih podatkov lahko preostale kopije vzamete čas, preden jih izbrišete iz vseh latentnih in rezervnih sistemov.

6. ZADOVOLJSTVO PODATKOV

Podatki, ki nam jih posredujete, so morda potrebni za izvajanje nalog pred testiranjem, na primer preverjanje identitete ali podrobnosti plačila pri prijavi za uporabo računa. Obdržimo zahtevane podatke, ki temeljijo na preizkušanju regulativnih zahtev in drugih standardov, kot so izpolnjevanje naših finančnih obveznosti in izpolnjevanje naših odgovornosti ter uveljavljanje naših pravic, ki izhajajo iz sporazumov o storitvah, sklenjenih med vami in nami. Naslednje povzema časovno obdobje hrambe podatkov, ki temelji na dveh glavnih kategorijah testiranja.

Pravna / veriga skrbništva / akreditirani preizkusi – Vaše vzorce hranimo najmanj šest mesecev ali v skladu s pogodbenimi in zakonskimi zahtevami, če je to potrebno. Vsi spremljevalni podatki in evidence, povezane s temi preizkusi, se vzdržujejo, kot to zahtevajo organi za akreditacijo, ki so v nekaterih primerih najmanj pet let ali več, kot to zahteva zakon. Ministrstvo za zdravje v New Yorku zahteva, da se vse evidence testiranja vzdržujejo za obdobje 7 let. Vsi takšni spremljevalni podatki bodo uničeni po najkrajšem časovnem razporedu v intervalih vsako leto kasneje.

Non-Legal / Non-Chain of Custody Tests-Vaši vzorci hranimo za obdobje 6-8 tednov ali v skladu s pogodbenimi in zakonskimi zahtevami, če so dlje. Vsi spremljevalni podatki in zapisi, povezani s temi preskusi, se vzdržujejo najmanj eno leto in bodo nato v vsakem letnem času uničeni.

7. VARNOST VAŠIH INFORMACIJ.

Zavezani smo k varovanju varnosti vaših podatkov. Uporabljamo različne razumne varnostne tehnologije in postopke za zaščito vaših podatkov pred nepooblaščenim dostopom, uporabo ali razkritjem. Dostop do vaših osebnih podatkov je omejen in sprejemamo ustrezne ukrepe, s katerimi zagotovimo, da vaši osebni podatki niso dostopni. Čeprav DDC poskuša zaščititi osebne podatke, ki jih poseduje, varnostni sistem ni popoln, DDC pa ne more obljubiti, da bodo vaši osebni podatki ostali popolnoma varni v vseh okoliščinah.

8. REŠITEV SPOROV.

Če imate kakršna koli vprašanja ali vprašanja, se obrnite na DDC po elektronski pošti na [email protected] Trudili se bomo, da bomo rešili vaše skrbi. Če menite, da je vaša pritožba nepopolna, vas vabimo, da nam sporočite za nadaljnjo preiskavo. Če vi in ​​DDC ne morete rešiti spora, lahko svojo pritožbo vložite na JAMS (v Združenih državah) za posredovanje v skladu z JAMS mednarodnimi pravili o mediaciji, ki so na voljo na spletni strani JAMS na spletni strani www.jamsadr.com . Vprašanja ali pripombe v zvezi s to politiko je treba poslati na [email protected]
Kadar menite, da nismo obdelali vaših podatkov v skladu z veljavnimi zakoni o varstvu podatkov, lahko vložite pritožbo pri svojem nadzornem organu ali zakonodajalcu za varstvo podatkov.

9. OPOMBA ZA UPORABNIKE, ZUNAJ ZDRUŽENIH DRŽAV.

DDC temelji in ta spletna stran je gostila v Združenih državah Amerike. Če ste iz države zunaj Združenih držav Amerike z zakoni, ki urejajo zbiranje, uporabo in razkritje podatkov, ki se lahko razlikujejo od zakonodaje ZDA in zagotavljate informacije DDC, upoštevajte, da se lahko vse informacije, ki jih posredujete DDC, prenesejo na Združene države Amerike. Z zagotavljanjem vaših podatkov se izrecno in izrecno strinjate s tem prenosom in obdelavo ter zbiranjem, uporabo in razkritjem, ki so tu ali v katerih koli pogojih, povezanih z uporabo in dostopom do spletnega mesta in naših storitev, kot je opisano v tej Politika zasebnosti.

10. SPREMEMBE TEME POLITIKE ZASEBNOSTI.

Ta pravilnik o zasebnosti je predmet občasne revizije in če se bistveno spremenimo v načinu, kako uporabljamo vaše podatke, vas bomo obvestili tako, da vam bomo poslali e-pošto na zadnji e-poštni naslov, ki ste nam ga poslali in / ali vidno objavljamo spremembe na naši spletni strani ali na naši storitvi. Morebitne bistvene spremembe tega pravilnika o zasebnosti bodo veljale trideset (30) koledarskih dni po tem, ko nam pošljete obvestilo o e-pošti ali trideset (30) koledarskih dni po naši napotitvi obvestil o spremembah na naši spletni strani ali na našem servisu. Te spremembe bodo takoj veljavne za nove uporabnike naše spletne strani ali storitev. Upoštevajte, da ste vedno odgovorni za posodabljanje podatkov, da nam posredujete najnovejši e-poštni naslov. V vsakem primeru lahko spremembe tega pravilnika o zasebnosti vplivajo na našo uporabo informacij, ki ste nam jih posredovali, preden smo vas obvestili o spremembah. Če ne želite dovoliti sprememb v naši uporabi vaših podatkov, nas morate obvestiti pred datumom uveljavitve sprememb, ki jih želite izklopiti z nami. Nadaljnja uporaba naše spletne strani ali storitev po obvestilu o teh spremembah navaja vašo potrditev teh sprememb in soglasje, ki so zavezujoči s pogoji in pogoji teh sprememb.

11. KONTAKTNE INFORMACIJE.

Pozdravljamo vaše pripombe ali vprašanja glede tega pravilnika o zasebnosti. Prosimo, pošljite e-mail na [email protected] ali nas kontaktirajte na naslednji naslov ali telefonsko številko:

DNA Diagnostics Centre
Britannia House
11 Glenthorne Rd.
London, W6 0LH
+44 20 3301 7346

Če DDC potrebuje ali zahteva, da se obrnete na vas v zvezi s katerimkoli dogodkom, ki vsebuje informacije o vas, lahko to storimo po e-pošti, telefonu ali pošti.

Revidirano 25. maja 2018