DNK test dvojčkov

DNK test dvojčkov podjetja DNA Diagnostics Center jasno določi, ali sta dvojčka enojajčna ali dvojajčna. Nekateri dvojčki in njihovi starši se odločijo za tovrstni test zaradi lastnega zanimanja, drugi iz zdravstvenih razlogov. Enojajčni dvojčki so med seboj zaradi identične DNK namreč idealni darovalci organov in tkiv.

Enojajčni dvojčki se razvijejo iz ene zigote, to je iz enega jajčeca in semenčice, ki se združita med oploditvijo. Ker se razvijeta iz iste zigote, ki se v zgodnjih stopnjah razvoja zarodka iz ene celice deli v dve, imata enojajčna dvojčka tudi identičen DNK profil.

Dvojajčni dvojčki se razvijejo iz dveh zigot. Dve semenčici istočasno oplodita dve jajčeci. Za razliko od enojajčnih, dvojajčni dvojčki nimajo identične DNK. DNK profila pa se pri njih razlikujeta tako, kot se pri običajnih bratih in sestrah.

S primerjavo DNK profilov lahko pri DNA Diagnostics Center nedvomno določimo, ali sta dvojčka enojajčna ali dvojajčna.

Prednosti testov:

Vsak DNK test naredimo 2 krat (neodvisno)

Vsak test naredimo 2 krat – neodvisno. Na koncu testiranja se rezultati primerjajo in če so le ti identični je rezultat potrjen.

 

V laboratoriju je zaposlenih več kot 10 doktorjev znanosti

Ekipa znanstvenikov ima skupaj več kot 100 let izkušenj na področju DNK testiranj. Vsak rezultat pregleda eden izmed naših doktorjev znanosti.

 

Avtomatsko povečanje števila testiranih označevalcev v primeru mutacij

V primeru, da je potrebno zaradi točnosti rezultatov povečati število testiranih označevalcev (markerjev) se le to naredi avtomatsko. Povečanje števila testiranih označevalcev vam NE poveča cene storitve.

 

Laboratorij je opremljen z najnovejšo tehnologijo

V laboratoriju so poleg standardne laboratorijske opreme vpeljani tudi avtomatski in robotski sistemi, ki izločijo možnost človeške napake.

 

Akreditacija laboratorija

Laoratorij je akreditiran po vseh svetovnih standardih, kot so: ISO/IEC 17025, AABB, ASCLD/LAB, SKP, NYSDOH in CLIA.

 

Za naročilo testa pokličite +01 200 9 604