Testul de comparare a cromozomului Y este efectuat pentru a stabili daca doi sau mai multi barbati sunt inruditi biologic prin linia lor paterna (partea de familie a tatalui). Acest test compara in mod direct ADN-ul unui barbat cu cel al altui barbat pentru a verifica daca acestia sunt legati prin linie paterna. Acest test este in contrast cu testul de descendenta paterna, care stabileste haplogrupul ancestral caruia apartineti in functie de ADN-ul dumneavoastra.

Testul de comparare a cromozomului Y poate fi folosit pentru a verifica legaturile de familie atunci cand presupusul tata al unui barbat nu este disponibil testul de paternitate si teste pentru legaturi familiale nu pot fi aplicate situatiei respective.

Un fiu mosteneste cromozomul Y de la tatal sau, si cromozomul acesta sufera modificari minime sau nici o modificare in cursul mostenirii sale. Datorita acestui aspect, cromozomii Y ai barbatilor pot fi comparati pentru a verifica daca indivizii testati sunt inruditi prin linia paterna a familiei. Barbatii care sunt inruditi biologic in acest fel vor avea practic acelasi profil Y-STR, in timp ce barbatii care nu sunt inruditi biologic vor avea profiluri Y-STR unice.

Nota: In timp ce analiza comparativa poate determina daca barbatii sunt inruditi pe linie paterna, nu poate determina natura acestei legaturi- daca acestia sunt tata si fiu, unchi si nepot, bunic si nepot, etc.

Repere de test:

 • Rezultate rapide

  Rezultate extrem de precise în 15 zile lucrătoare după primirea eșantionului

 • null

  Cost scăzut

  Testele noastre au este extrem de precisă nu sunt scumpe

 • Colectia nedureros

  Betisorul oral (de gura) este folosit pentru a colecta proba de ADN

 • Confidenţial

  Toate rezultatele rămân private și confidențiale

Dacă aveți orice întrebări sau soriți să comandați acest test, vă rugăm să sunați 0730096610