За DDC

DDC е светски лидер во развојот на иновативни услуги ДНК тестирање. Искористување на оваа технологија во нашето целосно акредитирани лаборатории, ние се осигура точноста, веродостојноста и интегритетот на секој тест се спроведе. Нашите генетичарите го надгледува секој случај од почеток до крај, а поддржан од страна на посветен услуги на клиентите оддел, да се обезбеди на нашите клиенти се разбере сеопфатна резултатите од тестот.

Ние обезбедуваме стручни совети и поддршка во сите аспекти на ДНК тестирање: татковство, мајчинство, браќа и сестри, потеклото, реконструкција на ДНК, генетски профил, и форензички консултации.

За DDC

DDC е светски лидер во развојот на иновативни услуги ДНК тестирање. Искористување на оваа технологија во нашето целосно акредитирани лаборатории, ние се осигура точноста, веродостојноста и интегритетот на секој тест се спроведе. Нашите генетичарите го надгледува секој случај од почеток до крај, а поддржан од страна на посветен услуги на клиентите оддел, да се обезбеди на нашите клиенти се разбере сеопфатна резултатите од тестот.

Ние обезбедуваме стручни совети и поддршка во сите аспекти на ДНК тестирање: татковство, мајчинство, браќа и сестри, потеклото, реконструкција на ДНК, генетски профил, и форензички консултации.

Точност и сигурност

ДНК тестот се кандидира двапати

Два тима самостојно процесот на примероци за секој правен случај и да се споредат нивните наоди се осигура дека тие се исти. Ова ја намалува можноста од грешки кои можат да бидат предизвикани од контаминација на примерокот.

Нашата лабораторија се вработени докажани експерти

Нашиот тим од научници имаат децении искуство во генетско тестирање и се вешти во прецизно толкување на резултатите од ДНК тест. Секој тест се ревидира од страна на обучени докторанти пред резултатите се ослободени.

Проширена анализа се врши кога е потребно

Кога е потребно, нашата лабораторија ги испитува дополнителни ДНК маркери за да се осигура точни резултати. Оваа проширена за тестирање често се користи кога кои се сретнуваме ситуации како што се генетски мутации.

Нашата лабораторија е држава на уметноста

Нашата лабораторија е опремена со најнова технологија ДНК тестирање. Роботиката системи и генетички анализаторите се намали човечка грешка и да се обезбеди на веродостојноста и точноста на резултатите од нашиот тест.

DDC е акредитирана

DDC овозможува на своите клиенти со највисок квалитет на услуги ДНК тестирање и е акредитирана од: ISO / IEC 17025 сертификација, AABB, ASCLD / лабораторија, капа, NYSDOH и CLIA. Дознај повеќе за овие акредитирање тела подолу.

Докажано извонредност

Координатор за акредитација организации се промовира квалитет во лабораторија услуги и безбедноста на клиентот. За да стане акредитирани, лабораторијата мора да биде согласно со тековните стандарди, кои еднаш на се оствари, станува симбол на посветеноста на капацитети за да се обезбедат квалитетни производи и услуги. Овие програми се стремиме да се подобри безбедноста на прибирање, обработка, тестирање, дистрибуирање, и администрирање на разновидност на услуги тестирање. Многу од акредитирање тела се комбинираат меѓународно прифатените критериуми со техничките барања е соодветно за различни тестови.

Министерството за правда има акредитирано DDC за извршување на тестови за татковство како режија од страна на граѓанските судови во Англија и Велс, согласно со член 20 од Законот за семејството реформи од 1969 година.