A DNA Diagnostics Centre által végzett Y kromoszóma teszt arra használható hogy meghatározzuk hogy két vagy több férfi az apai vonalon biológiai kapcsolatban áll-e. Ez a teszt az egyik férfi DNS-ét közvetlenül a másik férfi DNS-ével hasonlítja össze, hogy bizonyítsa hogy apai vonalon van-e szó rokonságról.

Az Y kromoszóma összehasonlító tesztet akkor használják a biológiai kapcsolat bizonyítsására, ha az állítólagos apa nem elérhető és nincs más családtag, aki DNS mintájával tudna segíteni.

A fiú gyermek az édesapjától örökli az Y kromoszómát, ami az öröklődés során nagyon keveset változik. Emiatt a férfiak Y kromoszómája nagyszerűen használható annak megállapítására, hogy az egyének biológiai rokonságban állnak-e az apai vonalon. Azok a férfiak, akik ilyen módon rokoni kapcsolatban állnak ugyanolyan Y STR profillal fognak rendelkezni, míg a nem vér szerinti kapcsolatban lévők esetében az Y STR különböző lesz.

Megjegyzés: Az Y kromoszóma vizsgálat meg tudja állapítani, hogy a férfiak biológiailag rokonságban állnak-e egymással az apai ágon, de nem tudja megállapítani a rokonság természetét. (apai, nagyszülői, nagybácsii viszony)

A teszt legfontosabb elemei:

 • Gyors eredmények

  Nagyon pontos eredmények néhány nappal a minta befogadása után

 • null

  Alacsony költségű

  Nagyon pontos tesztünk olcsó

 • Fájdalommentes mintagyűjtés

  A DNS-minta összegyűjtésére buccal-swabbot alkalmaznak

 • Bizalmas

  Minden eredmény privát és biztonságos

A teszt megrendeléséhez vagy további információkért kérjük hívja +36 30 88 00 741