Az mt-DNS teszt alkalmas arra, hogy meghatározza azt, hogy különböző egyének biológiai kapcsolatban állnak-e egymással anyai ágon. Ez a teszt az ön DNS mintáját közvetlenül hasonlítja össze a lehetséges rokon DNS mintájával, meghatározza, hogy létezik e biológiai kapcsolat anyai ágon. Ez a teszt nem ugyanaz, mint az anyai származás vizsgálat, ami a származáshoz tartozó haplocsoportokat állapítja meg az ön DNS-éből.

AZ mt-DNS kifejezés a mitokondriális DNS rövidített neve. A DNS ezen fajtáját a mitokondriumban, vagy az energiát termelő „erőművekben” találhatjuk . A mitokondriális DNS az anyától kerül a gyermekbe, és ez teszi hasznossá az anyai származás kutatásában. (Mind a lány, mind a fiú gyermekek öröklik az mt-DNS-t, azonban csak a lányok tudják továbbörökíteni gyermekeik számára)

Az mtDNA anyai származási teszt során a tesztelt felek DNS-e szekvenálódik. (a DNS molekulák meghatározott sorrendben helyezkednek el az mt-DNS-ben) Ezeket a szekvenciákat összehasonlítva tudhatjuk meg, hogy az egyének azonos anyai vonalról származnak-e.

A teszt legfontosabb elemei:

 • Gyors eredmények

  Nagyon pontos eredmények néhány nappal a minta befogadása után

 • null

  Alacsony költségű

  Nagyon pontos tesztünk olcsó

 • Fájdalommentes mintagyűjtés

  A DNS-minta összegyűjtésére buccal-swabbot alkalmaznak

 • Bizalmas

  Minden eredmény privát és biztonságos

A teszt megrendeléséhez vagy további információkért kérjük hívja +36 30 88 00 741