Тест за потекло по бащина линия

DNA Diagnostics Center предлага тест за определяне на потекло по бащина линия, който ще разкрие древните корени на Вашите пра-деди чрез тестване на У-хромозомата. Този тест може да се направи само от мъже, тъй-като с него се сравняват маркерите на У-хромозомата за определяне към коя хаплогрупа по бащина линия принадлежите, или към кой “клан”/древен род/ принадлежите.

Преди около 175 000 години съвременната човешка раса се е зародила някъде в Източна Африка. В течение на времето хората са започнали да мигрират извън Африка и да заселват останалата част от света, и когато са се заселвали в различни географски райони, тяхната ДНК е придобивала отличителни маркери, създаващи генетичен запис на миграцията на нашите пра-деди по целия древен свят. Тези маркери определят хаплогрупата, към която принадлежите, и която е свързана с мястото на произхода Ви, както е показано с букви на долната карта.

Свързани ли сте родствено с първоначалните заселници в Европа от времето преди ледената епоха (преди повече от 20 000 години)? Били ли са Вашите пра-деди скорошни пришълци от съседна Азия, или дори Северна Африка? Свързани ли сте по някакъв начин с известни исторически личности? Разкрийте това чрез поръчване на тест за потекло по мъжка линия още днес.

Какво ще ми каже резултата от теста за потекло?

Резултатът ще получите след около 6 седмици от момента, в който ние получим Вашите проби. Докладът с резултата от ДНК теста за потекло ще включва Вашата хаплогрупа, която представлява географския район от света от където са дошли Вашите деди. Той също ще съдържа сурови данни от Вашия тест на “У”-хромозомата (Y-STR), които ще може да използвате при по-нататъшни изследвания на многобройните публични бази с данни и проекти за изследване на потеклото. Пакетът ще съдържа:

  • Причисляването Ви към определена хаплогрупа
  • Персонализирана карта, изобразяваща миграционния път на Вашите деди и къде те са се заселили първоначално в древния свят.
  • Вашият Y-STR профил (сурови данни)
  • Факти за Вашата хаплогрупа, включително в коя част на света може да намерите ваши генетични “братовчеди” и известни личности, с които споделяте една и съща хаплогрупа.

Тестови Характеристики:

  • бързи резултати

    Високоточни резултати до 15 дни след получаване на пробите

  • null

    Ниска цена

    Нашите високо точни тестове не са скъпи

  • Изчерпателен резултат

    Научете потомствения си произход чрез нашия тест

  • Безболезнено вземане на пробите

    ДНК пробите се вземат от устата (бузата) с помощта на дакронови тампони

  • Поверителност

    Всички резултати са лични и поверителни

За да поръчате такъв тест или за повече информация, моля обадете се на (+359) 2 411-3355

Test Pricing

€169
!---->