Сравнителният тест по митохондриална ДНК на DNA Diagnostics Centre е ценен инструмент за определяне дали два индивида са биологически свързани по майчина родствена линия. Този тест директно сравнява Вашата ДНК с тази на друг възможен роднина, за да се установи дали вие сте родствено свързани по майчина линия. Този тест е различен от потомствения тест по майчина линия, който определя Вашата пра-пра-наследствена хаплогрупа на базата на тестването само на Вашата ДНК.

Терминът “mtDNA” е съкратено от “митохондриална ДНК” – това е вид ДНК, която се намира в митохондрията, или в “електроцентралата” на клетката, където се произвежда енергията. Митохондриалната ДНК се предава от майката на нейните деца, което я прави подходяща за проследяване на произхода на два индивида по майчина линия. (И синовете и дъщерите унаследяват своята митохондриална ДНК от майка си, но само дъщерите могат да я предадат на своите деца).

При сравнителният тест на митохондриалната ДНК на два индивида, тя се секвенира (т.е. определя се реда на подреждане на молекулите на тази ДНК). Това подреждане после се сравнява с това на другия индивид и се определя дали двамата са свързани по майчина линия. Митохондриалното подреждане при родствено свързани индивиди по майчина линия има предсказуеми съвпадения.

Тестови Характеристики:

 • бързи резултати

  Силно точни резултати в 15 дни след получаване на проба

 • null

  Ниска цена

  Нашите високо точни тестове не са скъпи

 • безболезнен мостра

  Устната (бузата) тампоните се използва за събиране на ДНК пробата

 • поверителен

  Всички резултати са частни и поверителни

Test Pricing

€245

За да поръчате такъв тест или за повече информация, моля обадете се на (+359) 2 411-3355