Тест за потекло по женска линия

DNA Diagnostics Center предлага тест за доказване на произход (потекло), който ще разкрие вашия древен произход чрез тестване на Вашата митохондриална ДНК (mtDNA). Този тест се базира на факта, че мъжете и жените унаследяват тяхната митохондриална ДНК, която се намира в ядрото на клетките, само от майка си. Този уникален генетичен принос на майката позволява да се проследи неговия или нейния произход по майчина линия далеч назад във времето до основателите на клановия род и по този начин тези индивиди да се причислят към някоя “хаплогрупа” (географска народностна група)– една от наличните над двадесет главни групи, от които се състои човешката раса.

Преди около 175 000 години съвременната човешка раса се е зародила някъде в Източна Африка. В течение на времето хората са започнали да мигрират извън Африка и да заселват останалата част от света, и когато са се заселвали в различни географски райони, тяхната ДНК е придобивала отличителни маркери, създаващи генетичен запис на миграцията на нашите пра-деди по целия древен свят. Тези маркери определят хаплогрупата, към която принадлежите, и която е свързана с мястото на произхода Ви, както е показано с букви на долната карта.

Свързани ли сте родствено с първоначалните заселници в Европа от времето преди ледената епоха (преди повече от 20 000 години)? Били ли са Вашите пра-деди скорошни пришълци от съседна Азия, или дори Северна Африка? Свързани ли сте по някакъв начин с известни исторически личности? Разкрийте това чрез поръчване на тест за потекло по женска линия още днес.

Какво ще ми каже резултата от теста за потекло по женска линия?

Резултатът ще получите след около 6 седмици от момента, в който ние получим Вашите проби. Докладът с резултата от ДНК теста за потекло ще включва Вашата хаплогрупа, която представлява географския район от света от където са дошли Вашите деди. Той също ще съдържа сурови данни от Вашия тест на митохондриалната ДНК, които ще може да използвате при по-нататъшни изследвания на многобройните публични бази с данни и проекти за изследване на потеклото. Пакетът ще съдържа:

  • Причисляването Ви към определена хаплогрупа
  • Персонализирана карта, изобразяваща миграционния път на Вашите деди и къде те са се заселили първоначално в древния свят.
  • Вашите сурови данни от митохондриалната ДНК, показващи различията в повторенията на Вашата ДНК с публикуваните от Кембриджския справочник
  • Факти за Вашата хаплогрупа, включително в коя част на света може да намерите ваши генетични “братовчеди” и известни личности, с които споделяте една и съща хаплогрупа.

Тестови Характеристики:

  • бързи резултати

    Високоточни резултати до 15 дни след получаване на пробите

  • null

    Ниска цена

    Нашите високо точни тестове не са скъпи

  • Изчерпателен резултат

    Научете потомствения си произход чрез нашия тест

  • Безболезнено вземане на пробите

    ДНК пробите се вземат от устата (бузата) с помощта на дакронови тампони

  • Поверителност

    Всички резултати са лични и поверителни

Test Pricing

€199

За да поръчате такъв тест или за повече информация, моля обадете се на (+359) 2 411-3355